Counseling wat is dat en hoe werkt het?

counseling en coaching

Counseling helpt je om de balans in jezelf en je leven terug te vinden. Counseling is een vak apart. Bij counseling is niet je (gespreks)therapeut dé expert maar ben jij dat zélf! Jij hebt zelf de oplossing in handen voor jouw eigen leven. Jij bepaalt welke richting je inslaat. Je bepaalt je eigen doel, je eigen weg en het tempo waarin je dat doel bereikt.

 

Counseling is een kortdurende vorm van persoonlijke begeleiding voor mensen die in hun dagelijkse leven niet optimaal functioneren. Ze zitten niet lekker in hun vel en verlangen zicht te krijgen op hun vragen of problemen. Als counselor begeleid ik je bij ongewenste veranderingen of moeilijke situaties in je leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, spanningsklachten of een ontevreden gevoel. Tijdens de gesprekken leer je om zelf je problemen op te lossen en je gewenste situatie te bereiken.

 

Ervaring leert ons dat de behoefte aan algemene en langdurige therapieën plaats maakt voor een behoefte aan korte, krachtige en persoonsgerichte counseling. Persoonlijke begeleiding die uit gaat van de eigen innerlijke kracht en het beschikbare (nog onbekende, maar altijd aanwezige) talent. Het accent bij counseling ligt op 'innerlijke reflectie' en 'innerlijke groei'.

 

Een counselor helpt je bij het helder krijgen van een probleem en de daarmee gepaard gaande gevoelens en gedachten. De counselor helpt je om zelf meester te worden van je problemen. Als dit eenmaal duidelijk is, helpt de counselor je om uit te zoeken waar je naartoe wilt. Dit kan zijn het oplossen van een probleem of een andere manier van omgaan ermee. Ook kan dit leiden tot het accepteren van een bestaande situatie of juist het inslaan van een geheel nieuwe richting.

 

Wat zijn jouw blinde vlekken of valkuilen? Maar belangrijker nog, wat zijn jouw mogelijkheden en talenten? Iedereen is ergens goed in!

 

Door te bekijken waar je goed in bent en dat te verstevigen, worden problemen en moeilijke situaties beter hanteerbaar en vaak ook volledig opgelost.

 

Counseling geeft je weer de controle over je eigen leven. Jij neemt en behoudt de regie van jouw leven (weer) in eigen handen. Je zult meer rust ervaren en weer genieten van 'het moment'. Jouw toekomst is niet langer een probleem maar een uitdaging!

 

Meer informatie?

Wil jij zelf de expert zijn? Wij geven jou graag de regie in handen! Je hoeft ons alleen nog maar contact met mij op te nemen. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.